Over ons

Onze meisjesscouts bestaat dit jaar 79 jaar.

In 1938 werd onze gidsengroep gesticht door M.-Louise Daelman (V.T. leiding), Godelieve Van Overstraeten (Kapi), Gaby De Beul (Assist), Maria Liebaut (Groepsleidster) en Pater Jan, Kapucien (Aalmoezenier). De eerste vergadering ging door in de Maanstraat.

Sint-Goedele heeft nooit echt geluk gehad met de lokalen. In 1940 werd het lokaal waar ze wekelijks samenkwamen vernield door de oorlog. De vergaderingen bleven echter doorgaan bij de Paters Kapucienen en daarna een lange tijd bij De Beul.

In 1943 verliest St-Goedele één van haar eerste leden door het overlijden van Monique Renneboog.

In 1944 hebben we een nieuw lokaal in de Hoogstraat. Dit levert ons veel nieuwe leden op.

In 1946 worden we uit ons lokaal in de Hoogstraat gezet. De nieuwe lokalen zijn op het Keizershof (boven de Boksers, onder het duivenkot).

1947: Ninove viert 25-jarig bestaan van hun Gidsengroep met een volksdanswedstrijd. St-Goedele Aalst behaalt de eerste prijs!

1950 is het Heilige Jaar. Er wordt een Gidsen- en Welpenleidsterbedevaart naar Rome georganiseerd. H. Gryson, Hilda De Leeuw, Godelieve Mertens en Louisa Van Cauter nemen deel. 

In 1954 wordt er een heus groepsfeest gehouden met een kampfilm en nummertjes. Dit is ook het jaar dat de eerste patrouilletent aangekocht wordt. We trekken er onmiddellijk mee op kamp richting Perk (Gaby Van Der Taelen, Anita Verhofstadt).

In 1955 treedt het Scoutskoor op in het Stadhuis.

Intussen kent onze scouts een rijke geschiedenis van verhuizen en 'nieuwe' lokalen. Hierbij hebben we ons gevestigd in onder andere de houten barakken aan de parochie van Sint Jan en de lokaaltjes achter de parochiale kring van de Heilig Hart parochie (1998-2003).

In september 2003 ging de opening van onze lokalen door in de Sint-Gudulaschool. Hier huurden we 4 klaslokalen in de school. In maart 2012 moesten we vertrekken uit deze lokalen.

Na deze rijke geschiedenis van verhuizen, moesten we weer van locatie veranderen! In september 2012 hebben we onze startdag op een nieuwe locatie gehouden. We keerden terug naar de parochie van Sint Jan, waar we ons eigen stukje grond hebben en eindelijk ook onze eigen containers. Hopelijk was dit de laatste verhuis die we met onze scouts hebben moeten meemaken!